Loopanalyse - Hoe vind jij jouw perfecte loopschoen?

banner-loopanalyse

Je bent klaar om te gaan lopen. Je hebt gloednieuwe loopschoenen gekocht. Alleen ... na enkele kilometers doen je voeten pijn en voel je je ongemakkelijk. Niemand zit te wachten op blessures. Je wilt juist topprestaties neerzetten. Premium Sport helpt je om een vliegende start te nemen in je loopavontuur.

 

Loopstijl

Hoeveel kilometers loop je? En hoe vaak? Heb je al eens last van blessures gehad? Of ongemakkelijke loopschoenen gedragen? Breng je oude loopschoenen ook zeker mee! Zo leren we aan de hand van je antwoorden en slijtage aan de zolen van je oude schoenen de hardloper in je kennen. En kunnen we alvast een duidelijk lopersprofiel opstellen.

 

Voetanalyse

En vervolgens ben jij aan de beurt. Met een stevige tred over de loopband. Zo bekijken we in detail hoe je voet zich gedraagt tijdens de verschillende fasen van de looppas. Bijzondere aandacht gaat naar je voetrol - of pronatie. Beweegt je voet in- of uitwaarts tijdens het landen en afzetten? Of ben je een neutraal loper? Hoe is de voetboog van de zool? Factoren die bepalen welk type loopschoen en hoeveelheid demping of support je nodig hebt van je loopschoenen.

 

De juiste loopschoen

Op basis van resultaten van de voetanalyse kijken we naar welke loopschoen de meest gepaste is op basis van:

 • pronatie bevelen we je een stabiliteitsschoen (voor neutrale proneerders) of andere model (voor overproneerders) aan.
 • demping in functie van je voetboog, lengte en gewicht en odnergrond waarop je meestal traint
 • maat omdat een te grote schoen kan slippen en blaren kan veroorzaken, om van een te klein exemplaar en de gevolgen nog maar te zwijgen
 • model omdat de nieuwste versie van je vertrouwde loopschoen niet altijd dezelfde eigenschappen of comofrt biedt dat je gewend bent.

 

 

Kom langs in onze winkel in Sint-Katelijne-Waver. Bekijk onze openingsuren.

 

 

Hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

  • icoon-klantenservice-chat
   Live chat

   Chat met een medewerker

   Ma - Vr: 9u - 17u

  • icoon-klantenservice-telefoon
   Telefoon

   Bel met een medewerker

   +32 (0)15 76 78 06

  • icoon-klantenservice-mail
   E-mail

   Stuur een mail naar

   [email protected]