Artikelen 1 tot 10 van 18 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

blog-blok-stretchingAls recreatief sporter zie je al die joggers en lopers stretchen tegen een boom of een hek in het park. Rekken en strekken hoort onlosmakelijk bij een warming-up en is zelfs tot een vast ritueel gepromoot. Je voelt je als beginnend sporter bijna verplicht er aan mee te doen. Want stretchen is goed voor je. Dat is echter maar gedeeltelijk correct. Zoals bij alle oefeningen moet je weten welke, waar en wanneer ze te uit te voeren voor maximaal effect. Want anders kan rekken en strekken je sportprestaties negatief beïnvloeden, blessurerisico's juist verhogen en je motiviatie om dagelijks te sporten zelf in spierpijn smoren.

Lees meer
Geplaatst in Fitness gear & wear Hardloop gear & wear door Arjan De Wit

blog-blok-sportenSporten bij warmte is onverstandig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Oververhitting van het lichaam (hyperthermie) en vochtverlies (dehydratie) zijn de belangrijkste prestatieverminderende factoren bij sporten in hitte. Maar daar kun je je op voorbereiden. Ken wel je eigen grenzen. Stop als je lichaam het laat afweten.

Lees meer

Zo'n 1,3 miljoen Vlamingen trekken geregeld de loopschoenen aan. Lopen is gezond, ontspannend en een aangename sportieve activiteit. Maar naarmate meer Vlamingen door de loopmicrobe gebeten worden, neemt ook het aantal loopblessures toe. Op jaarbasis loopt een kwart tot een derde van de beginnede hardlopers vroeg of laat een blessure op. En starten ze hun loopsessie met de glimlach terwijl ze de pijn verbijten. Een overzicht van de oorzaken van de meest voorkomende blessures en hoe je jezelf veel blessureleed kan besparen.

Lees meer
Geplaatst in Hardloop gear & wear Expert advies door Arjan De Wit

banner-blogoverzicht-bootlabWie droomt er niet van een skischoen op maat met comfort van een pantoffel en die tegelijkertijd ook de broodnodige steun en grip biedt tijdens het skiën. De perfecte skischoen sluit aan bij je skistijl en skiniveau en moet een hele dag zonder pijn te verdragen zijn. 

  

Lees meer

Nikwax -wassen zonder verlies aan waterdichtheidOutdoor hardshells – ademende, waterdichte jassen met getapete naden - en all sports / all season softshells – met een DWR-coating op de buitenlaag en fleece voering bestand tegen lichte regen - zijn vaak veel sneller vuil dan alledaagse jassen. De vuil- en waterwerende eigenschappen van de buitenlaag en membraan ten spijt, hebben de jassen heel wat te verduren aan vocht, transpiratie, stof, modder en andere neerslag. Regelmatig reinigen outdoor- en wintersportjassen wordt echter met gemak al eens overgeslagen. Kun je ze eigenlijk wel wassen, en zo ja waarmee?

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Outdoor wear & gear Expert advies door Arjan De Wit

Polar Activity Trackers

15-12-2017 09:53

Polar Activity TrackersIs 'meer bewegen' één van je goede voornemens? Om echt te weten of je goed bezig bent, kun je je activiteiten monitoren via zogeheten activity tracker. Slamme polsbandjes en kleine mobiele pods boordevol technologie en connectiviteit. Weet jij hoeveel stappen jij dagelijks zet? Hoeveel calorieën je verbrand en wat je slaapritme is? Dat en nog veel meer kun je precies bijhouden, want 'meten is weten'. En bijsturen voor een gezonde fitte levensstijl. We zetten de Polar A300 en A370 eens naast elkaar.

Lees meer

Touwspringen is een van de meest complete full-body workoutsAl wie dat niet springt … mist een gezonde, goedkope en unieke methode om fit te blijven. Touwtjespringen heriineren we ons van lessen lichamelijke opvoeding of de uurtjes op de speelplaats. Maar het is een effectieve en complete workout om je lichaam fit, slank en gezond te houden. Geen toeval dat boksers en andere topsporters het in hun trainingsprogramma gebruiken.

Lees meer

Zweten is goed, lekker en gezond. Per uur hardlopen verlies je tussen een halve tot 2 liter lichaamsvocht. En het mooie van al die inspanningen is dat vers zweet amper stinkt. Maar eenmaal in je kleren gekropen, kan transpiratie de allernaarste geur verspreiden. De kleding direct op de huid en de vochtafvoerende eigenschappen zorgen voor een aangenamere outdoors sportbeleving. De CRAFT base layer doorgelicht.

 

Lees meer

Richie porte en Mark FosterCrosstraining biedt vele voordelen. Zwemmen heeft niet algemene voordelen voor je gezondheid, het helpt professionele atleten ook om prestaties in hun sporttak naar een hoger niveau te tillen. De impact van een zwemtraining op je ademhaling, longinhoud, spierkracht en uithoudingsvermogen bevorderen je fietsprestaties. Een overzciht.

Lees meer
Geplaatst in Expert advies Swimwear & Swimming gear door Arjan De Wit

Nike Pitch Dark Black Pack 2017Black is Back. Traditiegetrouw komt Nike voor de kick-off van het nieuwe voetbalseizoen met een klassieke zwarte kleurcollectie. 2017 is 'back to basics' met een steenkool zwarte upper, een sneeuwwitte gevulde Swoosh en bodemplaat, en subtiele gekleurde accenten per Mercurial, Hypervenom en Magista silo. Beproefde ontwerpen en techonlogie in een gegeerde kleurencombinatie. 

Lees meer

Artikelen 1 tot 10 van 18 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

  • icoon-klantenservice-chat
   Live chat

   Chat met een medewerker

   Ma - Vr: 9u - 17u

  • icoon-klantenservice-telefoon
   Telefoon

   Bel met een medewerker

   +32 (0)15 76 78 06

  • icoon-klantenservice-mail
   E-mail

   Stuur een mail naar

   [email protected]